Welkom
Nieuws
Waarom Deceuninck
Voordelen met PVC
Ramen
Deuren
Schuiframen
Kleuren
Helpdesk
Privacy Policy
Duurzaamheid
Akoestiek
Isolatie
Veiligheid

Duurzaamheid

print

Een belangrijk aspect van duurzaam bouwen, is de levensduur van de materialen en de impact die ze hebben op het milieu. Het heeft bijvoorbeeld geen zin een milieuvriendelijk bouwmateriaal te gebruiken indien de duurzaamheid ervan in de tijd niet kan worden gewaarborgd. zendow pvc-profielen scoren gelukkig op beide vlakken uitmuntend. 
 

In schoonheid oud worden

Aan de universiteit van Barcelona werd een analyse gemaakt van de totale levenscyclus van raamprofielen vervaardigd uit verschillende materialen. De levensduur van de ramen werd bepaald op 50 jaar. De studie toonde aan dat pvc-ramen over de hele levenscyclus bekeken, beter scoren dan houten en aluminium ramen. Ze hebben m.a.w. het laagste energieverbruik en de laagste CO2-uitstoot.
zendow ramen zijn niet onderhevig aan verrotting of corrosie. Chemische of biologische invloeden (schimmels,...) vormen geen probleem. Aan zee of in industriële gebieden, zendow voelt zich overal thuis en heeft een uitstekende weer- en uv-bestendigheid. Het is het ideale, kleur- en vormvaste materiaal. Een investering die blijvend rendeert. 
 

Respect voor het milieu

Qua impact op het milieu genieten pvc-profielen eveneens een positief imago. Het lage energieverbruik tijdens de productie en het recycleren alsook het volledig gesloten circuit zijn daar niet vreemd aan, net als het geringe onderhoud na plaatsing. Schilderen of oliën zijn overbodig.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan pvc bovendien verscheidene malen gerecycleerd worden. Op het einde van hun gebruikscyclus worden de zendow-profielen vermalen en opnieuw verwerkt tot volwaardige producten zoals venstertabletten, gevel- en wandbekleding of dakoversteken. Om hiertoe bij te dragen heeft Deceuninck meerdere samenwerkingsakkoorden met bedrijven gespecialiseerd in het ophalen en verwerken van pvc. Respect voor het milieu is dus meer dan een slogan. 

 


De duurzame voordelen van zendow® lange levensduur (u koopt voor het leven)

  • onderhoudsarm (schilderen of oliën overbodig)
  • uitstekende weer- en UV-bestendigheid
  • kleur- en vormvast
  • tijdloos uitzicht
  • 100% recycleerbaar
  • performante isolator (lagere energiekost) 

Hemmar Inschrijven nieuwsbrief
Welkom
Waar Waar
Wat Wat
Filosofie Filosofie
Service Service
Nieuws
Waarom Deceuninck
Voordelen met PVC
Duurzaamheid Duurzaamheid
Akoestiek Akoestiek
Isolatie Isolatie
Veiligheid Veiligheid
Ramen
Classic Classic
Design A80 Design A80
Design B84 Design B84
Flex & Royal Flex & Royal
Specialiteit Hemmar Specialiteit Hemmar
Autentica Autentica
Gecentreerde ramen Gecentreerde ramen
Deuren
Modellen Modellen
Schuiframen
Kleuren
Helpdesk
Privacy Policy